Monday, March 3, 2008

Sunchaser Express

O imagine proasta ca realizare - e subexpusa rau. Dar imi place sa cred ca are "atmosfera" - stiu, stiu, e o eticheta utilizata de prea multe ori ca scuza pentru incompetenta sau lipsa de talent, dar cu toate astea (si constientizand ca exemplul de mai sus e poate o imbinare rarisima de ambele) sunt cazuri in care atmosfera conteaza. Bine, aici poate fi vorba, daca stau sa ma gandesc, una din putinele cazuri in care sintagma "geniu neinteles" ( "Cum adica nu vezi?!? Liniile... liniile... si soarele.. acolo... adica nu vezi...? sunt... asta... simetrice... Filistinule!!!") capata inteles. Pentru ca o fraza ca cea de mai sus de fapt exprima o cantitate imensa de emotii viabile, cu o susta. Sunt viabile doar pentru creator - si prin asta imposibil de exprimat prin altceva decat "Cum nu vezi?!?!". Asa ca data viitoare cand cineva, vizibil excitat, va arata o poza gesticuland necontrolat de parca Noe l-ar fi sunat sa-l anunte ca i-a incurcat rezervarea pe arca pentru potopul de poimaine, fiti milosi. Chiar daca pentru voi (si restul lumii) e un patrat cam steril cu foarte mult negru pe margini, spuneti ca "are atmosfera, frate...". O sa ajutati un prieten. Filistinilor!!!


A, si legat de scenaristica, am avut azi o ipoteza noua. Povestea nu conteaza - personajul (da ,"ul", doar unul) asigura legatura cu publicul. Da, da, o sa spuneti ca e la mintea cocosului, dar nu chiar. Spun asta ca sa ma fortez sa o dezvolt intr-un post viitor, aici sau pe Aproape Comic.

Sfarsit si Afara.

Andrei

3 comments:

Daniel Nedelcu said...

Ca tehnica nu sunt in masura sa te critic, dar imaginea ma duce cu gandul la o calatorie fara sfarsit, venind din neant catre nicaieri, in compania propriilor ganduri si alinat de apusul soarelui.
Frumos si multumesc ptr. imagine, ma facut sa iau o pauza de la chinurile cotidiene si sa ma afund in ganduri.

Dan Mihu said...

Frumos, foarte frumos si relativ greu de facut (tehnic vorbind). Revin cu obsesia mea, HDR-uri ai incercat? Ca acestea de aici.

bobo said...

foarte tare asta mi-am tras-o wallpapper :)))