Wednesday, April 9, 2008

Obiective, obiective...

Ma tot gandesc cum sa continui sistemul asta nou (Nikon-ul, adicatelea). E bineinteles o forma de visare, ca-mi tot fac wishlisturi, si alte alea, dar gandidu-ma mai adanc la el (si reorganizandu-mi baza de poze, chestie care m-a facut sa trec prin marea lor majoritate) am ajuns la niste concluzii. Acum ,eu pe Pentax am o colectie extinsa de chestii (10-20, 21, 24, 35, 50x3, 70, 90, 135, 180, 70-300) asa ca am si o baza de comparatie.

24, 50, 85.

E tot ce-mi trebuie pentru 99% din pozele care-mi aduc satisfactie. De ce:

24 pentru ca orice mai larg (ma uit la tine, 10-20!) te seduce pe moment cu perspectiva dramatica si elementele de compozitie si subiectele se pierd undeva intre linii care se intalnesc la infinit. Ca sa nu mai zic ca e enorm de dificil de compus (aici vorbim de fotografi amatori, ca mine, bineinteles) pentru ca orice miscare schimba total ecologia cadrului. Din pacate pentru Nikon 24'le "de firma" n-are o reputatie foarte buna. Probabil ma voi indrepta spre o Sigma 24/1.8. Am mai avut, am incredere in ea (si e si HSM).

50 ... asta e clasic. Am deja cu 1.4, si daca ma enervez ma duc si la 1.2 (e mai ieftin decat credeam, vreo 1700 RON, manual, ce-i drept). Pentru momente generaliste (da, stiu, 1,5x, dar te adaptezi) si in general obiectivul de "all-around" pentru mine.

85 ... pentru ca multa lume vrea portrete, si-mi si place sa fac. Plus ca functioneaza bine ca tele in contextul meu (vreun concert, sau un eveniment sport mic, gen skate sau mai stiu eu ce). Probabil ca 85/1.4, cand o fi cazul sa am banii astia de cheltuit.

Bineinteles, de ce nu zoom? Simplu, pentru ca ma confuzeaza. Mereu uit ca e zoom, si il folosesc ca pe o fixa la focala la care se intampla sa fie setat.

Voi ce va doriti?

1 comment:

Alina Stefan said...

Uite am un prieten care are Nikon D3 ce parere ai?